İstanbul’un En İyi Sokak Yemekleri

28

15 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul, Türkiye’nin kültür ve turizm başkenti olarak kabul edilmektedir. Bu şehir, hem yurtiçi hem de uluslararası turistleri ile ünlüdür. 2019 yılında 13 milyondan fazla yabancı turist İstanbul’u ziyaret etti, daha sonra Avrupa Kültür Başkenti seçildi ve bu da onu dünyanın en popüler beşinci turizm merkezi haline getirdi. Tarih, görüş ve kültür için İstanbul’a birçok sürü, ama bizim için bu yemek mekânı. İstanbul’dayken, şehrin her köşesinde her türlü Türk lezzetini satan çok sayıda sokak satıcısı olduğunu fark edeceksiniz.

İstanbul’un daha şaşırtıcı bir gerçeği, halkının insanlarıdır, buradaki insanlar son derece misafirperver ve dosttur, aynı zamanda en iyi misafirperverliği sağlayanlar olarak kabul edilir. Eğer yabancıysanız, oradaki insanlar sizinle iletişim kurmak ve size yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaktır. İstanbul’un sokak hayatına gelince, kentin yemek kültürü ile iç içedir. Mantıken konuşursak, sokak yemeklerini deneyimlemenin en iyi yollarından biri sokakların ve caddelerin etrafında dolaşmak ve kelimenin tam anlamıyla bu güzel şehirde yemek yemektir.

11 En iyi Sokak Yemekleri İstanbul Türkiye:

İstanbul’un son derece gelişmiş altyapısı, halkın lezzetli yemeklere duyduğu doyumsuz açlıkla birleştiğinde, turistlerin kültürel sermayeden hiç ayrılmadan karanlık Türk lezzetlerini yiyebileceği anlamına geliyor. İstanbul’un tüm sokak gıdalarını kataloglamak hantal olacak, bu yüzden bir sonraki İstanbul ziyaretinizde denemek için bazı ünlü sokak gıdalarını listeliyoruz:

Simit (Türk Simit):

Bu, İstanbul’un hemen hemen her caddesinde bulunan en ünlü sokak gıdalarından biridir ve kesinlikle sahip olabileceğiniz en hızlı kahvaltılardır. Simit, üzerine susam tohumu ile pişirilmiş ve kaplanmış dairesel bir Türk ekmeğidir. Bazı durumlarda, üzerinde keten tohumu, haşhaş veya ayçiçeği tohumu da bulabilirsiniz. Simit tedarikçileri yıllar geçtikçe, şimdi Nutella, zeytin ezmesi gibi dolgu seçimlerini artırdı. Gevrek ve pastane simidi olarak iki güzel lezzet bulunur yanında peynirle tadına doyulmaz.

Kokoreç:

Benim de favorilerimden biridir kokoreç. Bu, sakatattan yapılmış bir kebaptır, bir dolgudan oluşan, doğranmış tatlı baharatlar gibi doğanın etrafına sarılmış baharatlı ve kızarmış kuzu bağırsak parçalarından oluşur. Ortaya çıkan somun kavrulur, daha sonra dilimlenir, doğranır ve bol miktarda baharat içeren bir ızgarada pişirilir. Bu yemek biber pulları ile terbiye edilir ve taze bir pide ekmeği ile servis edilir. Genç kuzuların bağırsakları kullanıldığında bu Kokorec’in daha iyi tadı olduğu söylenir.

Balık Ekmek:

Balık Ekmek, İstanbul sokaklarında bulunan en popüler ikinci ucuz sokak yemeği. Bu temelde bir Türk balık sandviçidir. Izgara balık, marul, domates ve soğandan oluşan büyük bir hamur parçasından oluşur. Uskumru balığı bu sandviçlerde en sık kullanılanıdır.

Lahmacun:

Turistler buna genellikle Türk pizzası diyorlar. Lahmacun, kıyma, genellikle sığır eti veya kuzu eti, soğan, sebze, geleneksel otlar, kırmızı biber ile doldurulmuş ve daha sonra birkaç dakika boyunca bir fırına sürülen ve servis edilen düz bir hamur türüdür. Bu yemek bir avuç maydanoz ve bir tutam limon suyu ile kaplandığında daha iyi olur. Lahmacun oldukça hafiftir ve tam bir yemek yerine atıştırmalık olarak yenebilir.

Midye Dolma:

Midye Dolma midye dolmasıdır. Bu ağız sulandıran yemek normal bir yemekten daha çok bir atıştırmalıktır. Yarım kabuktaki midye aromatik baharatlı pirinç, kuş üzümü ve çam fıstığı ile doldurulur ve üzerine sarı limon suyu sıkılır. İstanbul’u gezen turistlerin çoğunun favori atıştırmalıklarından biridir. Reklam vermek gibi olmasın ama midyeci ahmette soslu midye gerçekten çok zelletli.

Islak Hamburger:

Bu bir başka eşsiz İstanbul inceliği. Baharatlı et, genellikle kuzu veya sığır eti, sebze ve çok fazla tereyağı ile doldurulmuş buğulanmış hamburger. Bu daha sonra özel bir Türk sosu ile doldurulur, bu da burger’i ıslak ve tükürük yapar. Türk halkı Islak Hamburger’i haftada bir kez yemek için ölüyor ve bu nedenle İstanbul’u ziyaret ettiğinizde denemeye değer. Taksim’de kızılkayalar bu işin ustasıdır bence.

Pide:

Bu yemek aslında bir pizzayı andırıyor, aslında bir pizza teknesine dönüşen kenarlarda katlanmış düz bir hamur. Bu yemek, keçi sütünden yapılan bir peynir olan geleneksel Türk peynir peyniriyle doldurulur. Bu ağız sulandıran yemek cennete iyilikle ağza hızla erir. Vejeteryansanız, peynirli ıspanak dolgusu veya soğan dolgusunu seçebilirsiniz, diğer seçenekler ise baharatlı kuzu veya sığır eti dolgusunu içerir. Bu yemek, bir tabak Pide’nin iki kişi tarafından paylaşılabileceği oldukça doludur.

Döner kebap:

Bu, İstanbul’un en iyi etli yemeği olarak kabul edilir. Bu kebap, etin kenarları gevrek hale gelince tıraş edildiği dikey dönen bir et yığınından (genellikle tavuk veya sığır eti) oluşur. Daha sonra bir gözleme içine sarılır veya bir pide veya kabuklu ruloya doldurulur ve çiğ soğan ve domates ile servis edilir.

Icli Kofte:

Bunlar kıyma, maydanoz, baharat, soğan ve sote fındık ile doldurulmuş gevrek bulgur kabuğundan oluşan köfteler. Bu düpedüz lezzetli atıştırmalık günlük olarak elle yapılır. Bu atıştırmalık sipariş ederken tazeliğini kontrol ettiğinizden emin olun.

Baklava:

Gün için baharatlı yiyeceklerle işiniz bittiğinde, odağınızı tatlılara kaydırın. Bakalava, fındıki fıstık ve ceviz ile yaılan hamur işlerinden oluşan lezzetli bir tatlı yemeğidir. Bu hamur işi şekerli şerbet veya bal ile birlikte tutulur, bu da karşı konulmaz bir lezzet yapar.

Kestane ve Mısır:

Kış aylarında, taze kavrulmuş kestane ve haşlanmış mısır kokusu, satıcılar şehrin dört bir yanında alışveriş yaparken İstanbul sokaklarını dolduruyor. Bu kestane, tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sadece kış aylarında değil, yıl boyunca servis edilir, çünkü Türkiye kestane üretiminde ilk üç üreticiden biridir. Kestane, satıcının arabasına entegre edilmiş küçük bir sıcak tabakta kavrulur ve küçük bir kağıt torba içinde servis edilir. Kestane ile birlikte, satıcıların çoğu aynı araba üzerinde yanmış kömür üzerinde ızgara haşlanmış mısır veya mısır servis eder. Bunlar atıştırmalıklardan geçen en iyi zaman olabilir.

İstanbul bölgesindeki en iyi Sokak Yemekleri Yerleri ve Mevcut Yemekler:

  • İstanbul, turistik yerleri ile ünlüdür ve bu nedenle İstanbul’un hemen hemen her sokağında birçok sokak yemeği satıcısı bulabilirsiniz. En iyi Simit, havaalanında biri de dahil olmak üzere, şehrin her köşesinde satış noktaları bulunan bir Türk fırın zinciri olan Sarayi’de bulunmaktadır.
  • Lezzetli Pide’lerden bazıları İstanbul’da Topkapı Sarayı sokaklarında bulunabilir.
  • İstanbul’daki Kapalıçarşı, yukarıda bahsedilen sokak gıdalarının çoğu için tek duraklık bir yerdir. Türkiye’nin en iyi Döner Kebaplarını Kapalı Çarşı’da bulabilirsiniz.
  • Icli Kofte İstanbul’da mutlaka denemeniz gereken bir atıştırmalıktır ve İstiklal Caddesi bu köfte için 1 numaradır.
  • Galata Köprüsü, İstanbul’da ünlü yemeği Balık Ekmek’i bulabileceğiniz bir başka nokta.
  • İstanbul nostaljik bir semt olan Cengelkoy’daki Mercan Kokorec ve Cengelkoy Kokrec, size şehrin en iyi Kokoreç ve Midye Dolması ile hizmet veriyor. Deneyin.

Bir yere turda iseniz, o yerin sokak gıda tadı değil sadece paranızı boşa harcanan bir söz var. İstanbul için de aynı şey geçerli. Bu şehirdeki geleneksel sokak yemekleri çoğunlukla tarihi mahallelerde bulunur, bu nedenle sadece yemek turunda yerel mutfakları tatmakla kalmayacak, aynı zamanda İstanbul’un kültürü ve tarihi hakkında da çok şey öğreneceksiniz. Bir dahaki sefere İstanbul içinde ve çevresinde olduğunuzda, yukarıdaki lezzetli sokak yiyeceklerini kaçırmamaya dikkat edin. Turunuza geri döndüğünüzde, sokak yemeği deneyiminizi bizimle paylaşın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku