Portakalın en sevdiğiniz meyve olmasını sağlayacak 20 yararı

23

Tatlı ve iştah açıcı, portakalın yararları lezzetinin çok ötesine geçer. Meyve, cilde çok sayıda yarar gerçekleştiren ve hem de kolesterolün azalmasına katkıda tespit edilen bir vitamin, lif, antioksidan ve mineral kaynağıdır. Daha çok bilgi edinin ve kullanımınizin sıhhat yararlarına hayran kalın:

  1. Bağırsakların düzgün işlevini gerçekleştirmesine katkıda bulunur

Portakalda tespit edilen lifler, bağırsak florasının – bağırsakta tespit edilen iyi bakterilerin – gelişimine büyük ölçüde yardımcı olur. Ayrıca, meyve bağırsak hastalıklarının önlenmesine de yardımcı olur.

  1. İltihapla mücadele
    Meyvede tespit edilen C vitamini ve flavonoidler, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra iltihap ağrılarını azaltan işlevlere sahiptir.
  2. Kilo kayıbına yardımcı olur

Bağırsak sistemindeki dayanıklı performansı namacıylaiyle, portakallar kilo kayıbına iyi bir müttefik olabilir, zira organ süreçte mühim bir role sahiptir. Ek olarak, meyve daha çok aç olmama sağlar.

  1. Sindirim işlevlerini yerine getirir
    Turuncu prinada tespit edilen pektin, iyi sindirime yardımcı olan ve yağ birikmesini engel olan kuvvetli bir maddedir.
  2. Erken yaşlanmayı yavaşlatır

Portakalda tespit edilen C vitamini, hücrelerin serbest radikallerin tesirine karşı korunmasına katkıda bulunur. Ek olarak, UV radyasyonunun etkilerinden, cildi oksitleyen ve yaşlandıran süreçlerden korur.

  1. Kardiyak aritmiyi azaltır
    Portakaldaki maddeler, sorunu azaltan ve kalp aritmisini azaltan aktiviteler gösterir.
  2. Hipertansiyonu denetim etmede yardım

Potasyum ve C vitamini gibi portakal suyunda tespit edilen maddeler, toksinleri ortadan kaldırmak amacıyla böbrekler ile beraber çalışır. Bu namacıylale, kan damarlarının basıncını hafifleterek hipertansiyonun daha çok denetimüne yol açarlar.

  1. Antikanser faaliyetlerinde eylemler
    Portakallarda tespit edilen flavanonlar gibi bileşikler, kanser hücresi etkinliklerini engeller ve kuvvetli bir antikanser ajanı olabilir.
  2. Kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı olur

Turuncu liflerin çalışması burada bitmiyor: LDL lipoproteinlerinin denetimünde de hareket ediyorlar.

  1. Antioksidan tesire sahiptir
    Görmek de
    7 diüretik çay göbeği natural olarak söndürür
    Meyvede tespit edilen C vitamini, korkunç serbest radikallerin moleküllerini koruyabilir. Ek olarak, turuncu flavonoidler toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur.
  2. cildi geliştirir

Portakal, yüksek C vitamini içeriğinden ötürü sizi daha da güzel ve parlak bir cilt yapabilir. Bu madde, cilde yapı kazandıran kolajen – protein sentezi amacıyla lüzumludir.

  1. İplik sağlığına katkıda bulunur
    Cildin yanı sıra saç amacıyla C vitamininin önemi, ipliklere elastikiyet ve direnç veren kolajen – proteinin sentezi ile ilgilidir.
  2. Bağışıklığı güçlendirir

Gripten ya da soğuktan kurtulmak amacıyla o turuncu çayı kim katiyen balla içmedi? Portakalda tespit edilen mineraller, C vitamini ve flavonoidler gibi maddeler bağışıklık sistemini dayanıklılaştırmak amacıyla lüzumludir.

  1. gözler amacıyla iyi
    Alkışlanan C vitamini, göz sağlığında, hastalığın önlenmesinde ve göz zarının korunmasında da mühim bir rol oynar.
  2. Dejeneratif hastalıkları önler

Portakalın Parkinson gibi dejeneratif hastalıkları önlemek amacıyla bile çalıştığını biliyor muydunuz? Ek olarak, antioksidan tesiri de beyin koruması amacıyla çok mühimdir.

  1. Anemiyle mücadele
    Portakalda tespit edilen mühim miktarda C vitamini, anemi ile mücadelede kusursuz bir müttefik olmasını sağlar, zira vitamin demirin emilimine yardımcı olur.
  2. Romatoid artritin tesirlerini inhibe eder.

C vitamininin antioksidan fonksiyonu, hücreleri iltihaptan kaynaklanan bozulmalardan korur ve tesiri Romatoid artrit ağrısını azaltır.

  1. Tip 2 diyabeti denetim eder
    Meyvenin lifleri, yağ birikimini engel olan ve diyabetin denetimini destekleyen glikoz emilim oranını geciktirir.
  2. Düşük kalorili

Turuncu bir kısım, düşük kalorili bir menüye dahil edilmesini destekleyen kuşkusuz ortalama 50 kalori içerir – buna ek olarak, kuşkusuz çok sayıda gıdanın yararlarına.

  1. Hamileler amacıyla kusursuz bir besindir
    Meyve, bebeğin gelişiminde çok mühim bir rol oynayan mühim bir miktarda folik asit içerir.

Portakalın çoğu yararı var, değil mi? Ek olarak, beslenme uzmanı günde 3 ila 4 porsiyon meyve tüketmenizi önerir, böylelikle vücut vitamin, lif ve minerallerin tam ve lüzumlu sindirimini yapar.

Mineral kaynağı: demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko, portakal suyunda bulabileceğiniz, iyi sindirimde mühim roller oynayan minerallerdir.
Bağışıklık fonksiyonu: bagazda tespit edilen lifler, bağışıklık sistemini güçlendiren gövdein savunma organizmalarını uyarır.
Daha çok aç olmama: turuncu prina yerken, sahip olunan lifler aç olmama zamanını çoğaltır ve daha az açlığa namacıyla olur.
Temizlik: turuncu prina toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Bağırsak sağlığı üstüne direkt olarak etki: lifler bağırsak florasını güvenliğini dayanıklıak ve bağırsağı düzenlemek amacıyla çalışır.
Meyvenin keyfini çıkarın: meyve suyu yaparken, bagasayı atmayın ve orada konsantre olan liflerin keyfini çıkarın ve kabuk bile tatlılarda ya da salatalarda lezzet olarak kullanılabilir. Afiyet olsun!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku