Sodalı yumuşacık pamuk gibi Açma

44

Sodalı yumuşacık pamuk gibi Açma İçin Malzemeler :
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket instant kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta akı (sarıları üzeri amacıyla)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
8 su bardağı un
İçine Sürmek İçin:100 gr yumUşak tereyağ ya da margarin
Üzeri İçin:Yumurta sarısı, Çörek otu, susam

Sodalı Pamuk Açma Yapılışı :


2 adet yumurtanın sarısı ile beyazını bir kapta ayırın. Beyazını açmanın hamurunda, sarısını da fırına vermeden evvelce üstünde kullanılacaktır.

Sodalı pamuk açma hamur harcı için; derin bir kap buluyoruz ve 1 paket instant kuru maya ekliyoruz, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 su bardağı ılık süt koyup, karıştırın. Mayanın kabarması amacıyla bu şekilde 10 dakika kadar beklemeye alın.

Daha sonra karışımın üstüne 2 adet yumurta akını, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 şişe soda dökün. 8 su bardağı unu yavaş yavaş ek edin. Ele hafifçeçe yapışan yumUşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma prosedürü bittikten ardından hamurun üzerini kapatıp, 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan kırmızı erikten biraz büyük parçalar alıp, bezeler yapın. Hamur harcını rahat açabilmek amacıyla, hamur harcını açacağınız yere ve elinize azca oranda sıvı yağ sürün. Her bir bezeyi elinizle açın. Hamurun üstüne yumuşamış tereyağından sürüp, rulo şeklinde sarın. Bütün bezeleri bu şekilde rulo yapıp, bir kıyıya alın.

Bütün bezeler bittikten ardından, rulo şeklinde sardığınız hamurların her iki ucundan tutup, biraz uzatın. 2 adet rulo şeklinde uzattığınız hamuru alın. Hamurları birbirine dolandırırarak, sarın. Açma şeklini sunabilcek amacıyla iki ucunuda halka şeklinde birleştirin. Hazırladığınız sodalı pamuk açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisi amacıylae dizin. Fırça sayesinde üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin. Açmaları tepsi içersinde de 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Sodalı pamuk açmaları eskiden ısıtılmış 180 adım fırına verin. Üzerleri kızarana kadar aşağı yukarı 25 dakika pişirin.

Sodalı pamuk açmaları pişirditen sonra fırından alıyoruz, sıcak ya da ılık olarak servise hazır duruma getirebilirsiniz.

Maden sulu pamuk açma, pamuk şeklinde yumuşacık, yemelere doyamayacağınız puf puf bir lezzettir. En beğenilen ve en lezzetli açma tariflerindendir. Yapılmış olduktan ardından en az 3 gün tazeliğini korur, bayatlamaz.

Sodalı Pamuk Açma Kaç Dakikada hazırlanmış olur? Kaç Kişiliktir?

Bu tanımı hazırlamak amacıyla toplamda 75 dakika gerekmektedir. Bu zamanın 50 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 20 adet sodalı pamuk açma amacıyladir.

Afiyet olsun ben yaptım çok güzel oldu sizde yapabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku